Over ons

Parkstad Ballooning is opgericht in 1993 door een viertal ballon-enthousiastelingen, nadat één van hen had vernomen dat Simon Benus, een heteluchtballon aan wilde schaffen.

Hiervoor zocht hij professionele piloten die deze ballon konden ‘besturen’. Uiteraard waren er ook mensen nodig die als crew behulpzaam konden zijn bij de opbouw, het volgen en het bergen van de ballon. Vanaf dat moment is Parkstad Ballooning een feit.

Ondanks het feit dat wij een van de weinige luchtballonverenigingen zijn zonder commerciële insteek en ballonvaren als pure hobby beschouwen, nemen wij regelmatig passagiers mee waarvoor wij een vergoeding vragen. Dit om de kosten van de exploitatie van de ballonnen enigszins te drukken.

Indien u een ballonvaart met Parkstad Ballooning wilt maken, dan kunnen wij u één of meerdere aanmeldingsformulieren toesturen. Pas wanneer deze ingevuld terug is/zijn op ons secretariaat, komt men in aanmerking voor een ballonvaart. Men wordt dan in het vaarseizoen, dat loopt van half april tot half september, door ons telefonisch benaderd om de datum van de ballonvaart te plannen.

Uiteraard zijn ook wij afhankelijk van de weersomstandigheden en begeleidend personeel en mocht hierdoor een ballonvaart niet doorgaan, dan wordt men opnieuw ingepland. Klik op hier om te lezen hoe e.e.a. in zijn werk gaat voor het aanbieden van een ballonvaart. Voor nadere informatie of het direct aanvragen van een ballonvaart, kunt u contact opnemen met de planner of het secretariaat. Zie onze contactgegevens of contact formulieren.