Veendam

Recreatiegebied “Borgerswold”

 

Hier vinden veruit de meeste opstijgingen plaats. Het veld is gelegen aan de Fauna, in het Borgerswold. Dit terrein wordt ook door andere ballonvaarders of ballonclubs gebruikt voor opstijgingen.

Routebeschrijving:

Komende vanuit de richting Hoogezand:
U gaat op de Kielsterachterweg, op de rotonde, linksaf richting Veendam. U komt hierna op de Provinciale weg. Even voorbij het stadion De Langeleegte komt u op een rotonde, waar u rechtsaf gaat. U komt dan op de Sorgvlietlaan. Na + 200 meter neemt u de 2e afslag rechts. Nu komt u op de Briklaan. Deze rijdt u uit tot aan een splitsing. Bij de grote steen slaat u links af, waarna u direct weer links afslaat, dit is de Fauna. Na 50 meter vindt u aan uw rechterhand een parkeerplaats. Op het naastgelegen grasveld vindt de ballonopstijging plaats.

Komende vanaf Rijksweg N33:
U neemt de afslag Veendam/Pekela’s en rijdt vervolgens richting het centrum van Veendam. Bij de eerste verkeerslichten gaat u rechtdoor en komt op een rotonde (Loydsplein) welke u voor driekwart neemt. Hierna volgt u de van Stolbergweg tot de tweede rotonde. Deze rotonde neemt u voor driekwart. Dit is de Sorgvlietlaan. Na + 200 meter neemt u de 2e afslag rechts. Nu komt u op de Briklaan. Deze rijdt u uit tot aan een splitsing. Bij de grote steen slaat u links af, waarna u direct weer links afslaat, dit is de Fauna. Na 50 meter vindt U aan uw rechterhand een parkeerplaats. Op het naastgelegen grasveld vindt de ballonopstijging plaats.