De leden

 Hendrik Kort (Penningmeester / Piloot )

Ik ben in 1983 in aanraking gekomen met de ballonsport bij de Ballonclub Veendam en heb mede aan de basis gestaan van het ballonvaren met hete lucht in Noord Nederland. Ik ben ballonvaarder sinds 1986 en ben de 25 e ballonvaarder met een brevet voor hetelucht in Nederland. Ik ben medeoprichter van Parkstad Ballooning. Naast het actieve ballonvaren ben ik van 2000 tot 2014 bestuurslid geweest van de Afdeling Ballonvaren van de KNVvL. Sinds 2010 ben ik lid van het Dagelijks Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) de koepelorganisatie voor alle luchtsporten in Nederland. Het leukste aan ballonvaren vind dat je met een groep enthousiaste mensen een hobby kunt beoefenen die je de beslommeringen van alledag laat vergeten. Mijn mooiste vaart was 16 maart 2003. Dit was de vaart waar beide ballonnen opstegen vanuit Borgerswold Veendam en Gerard de foto vanaf de grond heeft gemaakt die we nog steeds veel gebruiken. Diezelfde vaart heb ik een foto vanuit de SIB waarin de EEL op een inversie hangt op ca. 2000 voet.

 Jos Hartman (Piloot / Planner)

Mijn vader is één van de mede-oprichters van Parkstad Ballooning, dus ben ik op die manier besmet met het ó zo bekende virus. Nadat mijn rijbewijs gehaald was ben ik begonnen met crewen en ben in 2006 begonnen met de opleiding tot ballonpiloot. Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar heb in september 2013 dan toch eindelijk mijn brevet mogen halen.

Gerard Westerdijk (Crew) 

Ballonnen “volgen” deed hij altijd al, maar toen hij mee mocht met de Luxemburgse ballon LX-BIS was Gerard helemaal besmet. Via internet kwam hij in contact met Tienus van Parkstad Ballooning. Kort daarna mocht Gerard de LX-BIS inruilen voor de PH-SIB, die trouwens ook aanwezig was toen hij z’n eerste vaart maakte.

Gerrit0

Gerrit Landman (Secretaris / Crew)

Hoe ben ik bij Parkstad Ballooning gekomen: In 2006 werd hij benaderd door de ballonvereniging om eens mee te gaan als crew, hij vond dit zo leuk dat hij besloten heeft na twee seizoenen te crewen als aspirant-lid, om te blijven als vast crewlid.

Wat vind ik het leukste aan het ballonvaren: De variatie, er is niet een tocht hetzelfde.

Mijn mooiste vaart was mijn eerste vaart in 2004 omdat; ballonvaren is elke keer bijzonder maar er gaat niets de ervaring van een eerste keer ballonvaren.

Gata Kort – v.d. Werf (Crew)

Hoe ben ik erbij gekomen: Mijn vader was één van de eerste hetelucht ballonvaarders in Noord-Nederland. (Geloof zelfs nr. 8/9 van Nederland). Hij was één van de oprichters van Ballonclub Veendam.
Omdat ik alles van dichtbij meemaakte, ging ik er vaak achteraan. Er viel altijd wel wat te beleven, want toen ging alles nog zonder radio en mobiele telefoon.
Bij de oprichting van Parkstad Ballooning werd ik natuurlijk lid om te crewen.

Ik vind leuk aan ballonvaren: Je weet van te voren nooit waar je heen gaat, welke mensen mee gaan varen. Je ontmoet veel verschillende mensen. Ook naar evenementen gaan is altijd erg leuk. Het is leuk om er achteraan te gaan met de auto/bus. Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt. Het is meestal spannend, kom je wel zo dicht mogelijk bij de ballon enz. 

Mijn mooiste vaart: toen we met ons gezin in 1 ballon zaten, Martijn had inmiddels les van Hendrik. Zoiets komt bijna nooit meer voor.

Henk Hartman (Voorzitter / Crew)

In 1988 ben ik betrokken geraakt bij de ballonsport (Ballonclub Veendam) heb samen met Eelco v/d Werf en Hendrik Kort in 1993  Parkstad Ballooning opgericht en uit weten bouwen tot een club van toen15 leden, en tevens 15 jaar met plezier het voorzitterschap mogen vervullen.

Het mooie van ballonvaren is de rust vanboven en in het veld als crew na de drukke werkzaamheden op mijn werk.

Mijn mooiste vaart belevenis is van ongeveer 20 jaar terug, met een landing in Duitsland, waar we destijds het retriev nummer moesten bellen na de landing, dus bij een boer naar binnen om te bellen met vieze kleilaarzen samen met de boerenzoon, en ik mocht zo doorlopen in huis en de zoon werd weggestuurd door zijn moeder, dat was echt lachen naderhand.

Wouter Kort (Crew)

Wouter is, evenals zijn broer en ouders, van jongs af aan betrokken bij de ballonsport en is na het bereiken van het “Bierfehigem Alter” een gewaardeerd Crewlid geworden van de club.

Silvana Landman (Crew)

Silvana is in 2016 lid geworden van PBV. Silvana’s vader was al lid en daardoor ging Silvana regelmatig mee naar het “ballonvaren” en is daardoor besmet geraakt met het ballonvirus.

Jeroen Kleine (Crew)

Jeroen, na in 2019 aspirantlid te zijn geweest is Jeroen in 2020 lid geworden.